Change language

Kunsttransformationer

Under overskriften Kunsttransformationer er et storstilet kunstprojekt sat i værk på Kulturstationen Vanløse, hvor gallerigangen og tagterrassen i den kommende tid prydes med værker af ni forskellige samtidskunstnere kurateret af billedkunstner Jonas Hvid Søndergaard.

Ideen med at præsentere samtidskunst i det kombinerede bibliotek og kulturhus er at gøre kunsten tilgængelig for en endnu bredere skare: Kunsten opsøger på det nærmeste beskueren, når den optræder og møder publikum i en anden rammesætning end de gængse museer og kunstkredse.

I den kommende tid vil man således kunne følge med i opførelsen af forskellige værker, og allerede nu ses Søren Hüttels netop færdiggjorte vægmaleri Fahrenheit i gallerigangen, som tager navn efter Ray Bradburys fremtidsdystopiske roman Fahrenheit 451. Og ligesom romanen er berømt for fortællingen om et samfund, hvor bøger er forbudte og brændes, og hvor (selv)censuren infiltrerer samfundet og dets individer fra inderst til yderst, kommenterer Hüttels værk på den censur og ikke mindst selvcensur, som i nogen grad influerer på det moderne menneskes eksistensvilkår. Dertil står Isabel Berglunds Hanging Furniture færdigt, som bl.a. udgøres af finurlige mobiler, som ses hængende ned fra loftet. Foruden disse værker kan man også opleve Thorgej Steen Hansens tolv digitale stop motion-film, som går under navnet Transformationspassage, der afløser hinanden i et rytmisk forløb. Ikke langt herfra hænger Andreas Schulenburgs Skyer; tre lamper, der mimer skyer.

Og endelig er der Julie Sass’ og Tomas Lagermand Lundmes værk Lad os mødes her, hvor de med en vægflade har skabt et univers af former, der er stykket sammen som en enkel collage.

Længere nede ad gallerigangen er Jes Brinch i gang med opførelsen af sine neonfarvede, letforståelige vægmalerier, der som tematisk omdrejningspunkt kredser om spørgsmålet ”Hvad er meningen med livet?”. Jes Brinch fortæller: ”De tre neonfarvede letforståelige vægmalerier stiller spørgsmålet HVAD ER MENINGEN MED LIVET?. Er det penge? Ferie? Parforhold? Hvad drømmer vi om?”

Udover de nævnte værker er flere på vej, herunder værker af Dorte Naomis værk Storbyjungle, der både kan opleves som en smuk installation og minde beskueren om hans eller hendes egen natur og forgængelighed. Dertil er Jonas Hvid Søndergaards kunstværk Solur under opførelse på tagterrassen. Udover at have klare referencer til de hedenske soltegn er værket hypermoderne i dets udtryk.

Projektet er støttet af Københavns Billedkunstudvalg, Statens Kunstfond og Vanløse Lokaludvalg.